In Lammerdries Olen blijven er verkeersproblemen. Bij de heraanleg van het kruispunt Herentalseweg-Twee Molenstraat-Velveken in Geel, houdt de bedrijvenzone Lammerdries sinds vorige week nog maar 1 uitrit over.Er komen politiemaatregelen.


Dirk Van Peer woordvoerder politie Neteland :  'Er komt een uitgebreide reeks nieuwe maatregelen. De belangrijkste is dat er tijdelijke verkeerslichten komen op het kruispunt van de Geelseweg met Lammerdries in Olen. Daar zit het verkeer vaak muurvast.

Die lichten komen er zo snel mogelijk. Tot dan regelen onze politiediensten er het verkeer.'  Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zouden die lichten dinsdag al geplaatst worden.

Aan de regeling dat het verkeer tijdens de duur van de werkzaamheden niet over de N13 van Herentals of Olen naar Geel kan rijden, wijzigt er niets. Er blijft eenrichtingsverkeer van Geel naar Herentals gelden. Ook de Veldstraat in Olen blijft afgesloten voor het verkeer. Met de werkzaamheden op het kruispunt van Herentalseweg-Twee Molenstraat-Velveken in Geel wil het AWV dit knooppunt veiliger maken.

Voor het verkeer richting Geel komt er een bypass naar Lammerdries. Het verkeer richting Herentals krijgt er een aparte uitvoegstrook naar deze bedrijvenzone. Het kruispunt krijgt verkeerslichten.'